Om rødkløver

Rødkløver har igennem mange år været kendt på grund af det rige indhold af proteiner. Forskning har nu også vist, at rødkløver er et væsentligt supplement til kvinder i overgangsalderen på grund af det høje indhold af naturlige planteøstrogener.

Det er isoflavonerne (østrogenerne) i rødkløver, som har den regulerende effekt på hormonsystemet.

Op mod 75% af alle kvinder får gener på grund af overgangsalderen. Stort set alle gener skyldes at kvindens produktion af østrogen falder i takt med alderen. Generne varierer fra kvinde til kvinde, og der er meget stor forskel på, hvornår overgangsalderen indtræffer.

Rødkløver er et effektivt middel til at reducere overgangsalderens hedeture og andre gener. Rødkløver hjælper med at opretholde en behagelig og rolig overgangsalder, ligesom den lindrer symptomerne forbundet hermed. Det kan være hedeture, rastløshed, svedeture og irritabilitet.

Overgangsalderen kan være forbundet med meget store gener. Problemerne skyldes den faldende produktion af østrogen. Tidligere var det almindeligt at behandle med humant østrogen, men det udskød desværre bare symptomer til det tidspunkt, hvor behandlingen stoppede. Derfor er et kosttilskud som f.eks. rødkløverekstrakt en god måde at lindre overgangsalderen på.