Om kollagen

Kollagen findes i hele kroppen. Det er et af de vigtigste proteiner og spiller en helt afgørende rolle for din krop. Det er en uundværlig byggesten til hud, knogler, muskler, led, sener og blodkar.

Kollagen bliver dannet i hudcellerne. Den er med til at sørge for at huden er elastisk og gendanne de døde hudceller, samtidig med at den holder sammen på sener og led. Vores hud består af op til 80% kollagen og vores knoglevæv består af ca. 36% kollagen.

Med alderen falder vores kollagenproduktion betydeligt, og du vil dermed opleve, at huden føles slappere, og du vil få flere rynker. I forbindelse med overgangsalderen, vil mange kvinder også opleve et stort fald i kollagenproduktionen, da det faldende østrogenniveau, vil få kollagenproduktionen til at falde.

Ud over en sund og varieret kost, kan der være nogle fordele ved et dagligt indtag af kollagen tilskud. Det naturlige fald i kollagen produktionen bliver mindre og huden forbliver dermed mere elastisk og smidig. Derudover opretholder kollagen fleksibilitet og smøring af sener og led. Hvis dine led er sunde og fleksible, vil dette have en positiv indvirkning i forhold til at undgå brud og skader.

En anden fordel ved et dagligt indtag af kollagen, er at det hjælper på elasticiteten i dine blodventiler og lymfekar. Din krop har lettere ved at bliver renset og reducerer dermed risikoen for at få lavt blodtryk.

Kosttilskud med kollagen erstatter ikke en sund og varieret kost.