Om gurkemeje og ingefær

Gurkemeje og ingefær er meget populære at bruge som et ekstra sundhedsboost. Både i grønsagsjuicer, som shots eller som kosttilskud. Gurkemeje og ingefær kommer fra den samme plantefamilie og har været brugt i både madlavning og som urtemedicin i mange hundrede år.

I kosttilskud anvendes gurkemeje på grund af curcurmin, der har flest sundhedsfremmende evner. Curcurmin er antiinflammatorisk og bidrager til at bekæmpe inflammation i kroppen. Derudover har gurkemeje et rigt indhold af antioxidanter der beskytter kroppen mod frie radikaler.

Gurkemeje stammer oprindeligt fra Asien, hvor den er en stor del af det traditionelle asiatiske køkken. Måske kalder du den indisk safran, hvilket er et andet navn for gurkemejen. Selvom det hedder en gurkemejerod, er det ikke selve roden man spiser. Det der spises er plantens ”rhizom”, som er den horisontale del af plantens stamme. Farven fra gurkemeje er meget kraftig, og er utroligt svær at få af fingrene. Stoffet der farver hedder curcurmin, og det er netop det der menes at have en sundhedsgavnlig effekt.

Gurkemeje tabletter fra Zimpel+ er i en letoptagelig form med ingefær, vitamin C og vitamin D. Det er en unik kombination, som medvirker til at beskytte dine led og holde dem fleksible, så du kan bevare et aktivt fysisk liv.