Om glucomannan og chrom

Glucomannamfibre kommer fra roden Konjac og er vandopløselige. Fibrene bliver brugt i kosttilskud såsom slankepiller, da de har den egenskab, at de vokser mange gange deres egen vægt, når de kommer i maven, og giver dermed en god mæthedsfornemmelse.

Den friske Konjac rodfrugt indeholder gennemsnitligt 13% tørstof, hvoraf 64% af tørstoffet er Glucomannan. Den store udbredelse i Europa og Danmark skyldes primært, at det er et godkendt slankemiddel, og det er bakket op af videnskabelig forskning.

Alle studier, der har været lavet med Glucomannan og vægttab, viser at der er en klar sammenhæng, og at Glucomannan har en signifikant effekt på vægttab. Dette er helt uden bivirkninger.

Udover vægttab, er Glucomannan også brugbar som kolesterolsænkende kosttilskud. Det er påvist, at produktet har en evne til at sænke både serumkolesterol og leverkolesterol.

Chrom medvirker til at bevare et normalt blodsukkerniveau.

En normal rask person oplever små stigninger og fald i blodsukkeret i løbet af dagen. Det stiger kort efter et måltid og falder igen, når sukkeret transporteres til cellerne, som bruger sukker til at danne energi.

Fungerer denne transportmekanisme ikke, kan det medføre høje udsving i blodsukkerniveauet. Insulin er ansvarlig for transporten af sukker, men for at sluse sukkeret effektivt ind i cellerne, skal der også være chrom tilstede. Chrom forstærker insulins virkning.

Chrom er i sig selv ikke slankende, men har man tidligere manglet chrom, vil mange opleve, at man går ned i vægt, når man begynder at tage tilskud med chrom.